• pretpark.jpg
  • outletcentre.jpg
  • maasplassen.jpg
  • kaartlezen.jpg
  • fietsen2.jpg
Home / Hartje Limburg / Uit in Limburg

Uit in Limburg

U bent op zoek naar een leuk uitje in Limburg…wij laten jullie kennis maken met de pareltjes van de regio Hartje Limburg. Laat u verassen door de vaak onderschatte mogelijkheden in deze prachtige regio.

Wilt u een dagje uit in Limburg of ga je binnenkort uit met kinderen, neem dan zeker een bezoek aan Hartje Limburg in overweging. U vindt er onder andere de schatten van de natuur in de vorm van het prachtige heuvellandschap of de welbekende mergelgrotten, maar ook – en dat weten niet veel mensen – de langst aaneengesloten natuurwateren van Nederland, de maasplassen! Wandelen in Limburg is voor de natuurliefhebbers een waar feest. Het prachtige heuvellandschap, de meanderende beken, langgerekte maasoevers, moerassen en sprookjesachtige rivierdalen sieren de horizon van Limburg.

Of u nou op zoek bent naar een actieve en inspannende uitdaging of liever volledig tot rust komt en uzelf lekker wilt laten verwennen, u zit geramd in Hartje Limburg! De vele hooggewaardeerde attractieparken waaronder Toverland, GaiaZoo  en Natuurspeeltuin Klein Zwitserland bieden plezier en vertier voor jong en oud en zijn ideaal voor een uitje met kids, terwijl de ontsnapping aan de dagelijkse sleur dichtbij zijn in de vorm van de absolute top spa’s van Nederland; Thermae 2000 en het Thermaalbad Arcen.

Even er uit in Limburg om te shoppen en flaneren door een van de karakteristieken steden kan natuurlijk ook! Roermond biedt bij uitstek de grootste veelzijdigheid binnen de regio. Zelfs de grootste shopfanaat kijkt zijn ogen uit in het imposante Designer Outlet in Roermond. Met meer dan 150 winkels is het Designer Outlet Roermond het grootste Outlet winkelcentrum van de Benelux en Duitsland! De term "Shopping Walhalla" is dan ook allerminst overdreven. De authentieke binnenstad bied daarentegen tal van gezellige kroegjes, terrasjes, pleinen en winkelstraatjes waarin de sfeer van gastvrij Limburg haast tastbaar is.

Op cultureel gebied herbergt de regio verschillende leuke culturele uitjes. Zowel voor jong en oud is het Limburgs museum dé plek om de geschiedenis van de regio te ontdekken. Het moderne Limburgs Museum is een écht familiemuseum. Bij het openluchtmuseum Eynderhoof gaat u terug in de tijd. In dit museum is veel te zien, te beleven en te ondernemen voor jong en oud. Een cultureel dagje uit in Limburg is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan het Witte Stadje Thorn.

Ontdekken in
hartje Limburg:

© Copyright 2017 | Sitemap | Disclaimer | Colofon