• pretpark.jpg
  • outletcentre.jpg
  • maasplassen.jpg
  • kaartlezen.jpg
  • fietsen2.jpg
Home / Hartje Limburg / Dagje uit limburg

Dagje uit Limburg

Hartje Limburg staat garant voor een gezellig dagje uit in Limburg. Limburg is een feest voor het hele gezin. Met een grote diversiteit aan dag attracties in Limburg vindt ook u gegarandeerd uw perfecte dagje uit in Limburg.

De regio Hartje Limburg herbergt enkele van de meest unieke natuurschoon van Nederland. Laat je leiden door de wonderschone mergelgrotten in Valkenburg en Maastricht en verwonder je over de verhalen over de blokbrekers, de schuilplekken, schilderingen en sculpturen. Met de maasplassen in Roermond troeft Limburg zelfs de Friese wateren af met de langst aaneengesloten natuurwateren van Nederland! U kunt natuurlijk ook heerlijk tot rust komen door te wandelen, of lekker de fiets te pakken. Proef de sfeer van het Limburgse landschap in de diepe beekdalen, rondom de vennetjes en op de uitgestrekte heidevelden. De drie nationale parken in de directe omgeving bieden tal van wandel- en fietsgelegenheden voor de beginnende en gevorderde bezoeker.

U kunt na een wandeling helemaal tot rust komen bij bekende resorts als Thermaalbad Arcen of Thermae 2000.

Liever een dagje winkelen? Zelfs de meest verwende shopper kijkt zijn ogen uit in hét shopping walhalla van Nederland; Het Designer Outlet Roermond! U vindt er alles op het gebied van mode en lifestyle van meer dan 200 internationale designermerken in ruim 150 shops. Bent u dan nog niet uit gewinkeld, dan biedt Maasmechelen Village wellicht een uitkomst.

Op het gebied van Cultuur en historie van Limburg, kunt u terecht een toeristische trekpleister als Openluchtmuseum Eynderhoof. Hier gaat u terug in de tijd naar de periode rond 1900. Het Limburgs Museum in Venlo  is een echt familiemuseum. Het verhaal over de geschiedenis, tradities en leefstijlen wordt in een verrassende ontdekkingstocht op een aantrekkelijke manier verteld. Bezoek ook een van de indrukwekkende monumenten, waaronder het Nationaal Indië monument Roermond of de Amerikaanse begraafplaats Margraten.

Voor een compleet overzicht val alle uitjes in de regio raden wij u aan om de pagina actief & recreatief te bekijken.

Kortom, een dagje uit in limburg is gegarandeerd een aanrader!

Ontdekken in
hartje Limburg:

© Copyright 2017 | Sitemap | Disclaimer | Colofon